Micutii privesc in mod diferit jocul “de-a v-ati ascunselea” fata de adulti. Atunci cand copii din grupele prescolare se joaca orice activitate in care trebuie sa se ascunda, adesea doar isi acopera ochii. Situatia este simpla, daca ei nu ne pot vedea nici noi pe ei.

Foarte multi cercetatori au testat teoria potrivit careia acestia percep lumea diferit fata de adulti. Cercetarea a constat intr-un joc in care un adult si-a acoperit ochii si i-a intrebat pe acestia daca inca il vede. Foarte multi au fost convinsi de faptul ca nu il mai pot vedea.

Prin urmare, daca se stabileste un contact vizual, abia atunci stiu ca sunt vazuti si pot realiza o comunicare cu celelalte persoane.

Chiar daca nu suntem cercetatori, comportamentele celor mici sunt observate foarte usor de catre parinti. Simpla “cercetare” acasa, fie prin alte jocuri interactive sau intrebari simple, pot aduce la lumina modul in care acestia percep lumea din jur.

Astfel, putem realiza un mic ghid cu ajutorul caruia sa le intelegem nevoile mult mai usor si sa ii ghidam spre realizarea de activitati mult mai complexe precum mersul pe bicicleta.

Cu ajutorul tricicletei Smart Trike incercati sa ii invatat pe cei mici tainele mersului pe bicicleta. Iar prin intrebarile si afirmatiile potrivite puteti sa il motativati sa invete mai rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *