Abilitatea copiilor de a relationa cu cei din jurul sau si de a stabili relatii joaca un rol important pe termen lung. Va propunem un mic test pentru a observa caracterul si traiectoria pe care o va avea in viata copilul dvs.*

Testul a fost aplicat pentru copiii de 4 ani. Pentru a avea rezultate concludente, va recomandam sa efectuati experimentul la aceasta varsta.

Un membru al familiei ii face celui mic o propunere: “Daca astepti pana ce facem cateva treburi, vei primi la final un premiu, doua prajituri. Daca nu poti sa astepti pana atunci primesti numai o prajitura si ti-o dau chiar acum”.

In functie de alegerea celui mic puteti observa urmatoarele lucruri: copilul care a ales sa isi ajute membrul familiei si a primit doua prajituri in loc de una, de-a lungul vietii va astepta primirea rasplatei mult mai usor (de ex. terminarea unei facultati). Pe cand copilul care prefera o singura prajitura are nevoie de o atentie speciala inca de la aceasta varsta, altfel pe termen lung nu va avea rabdarea necesara sa isi atinga scopurile care necesita un timp mai lung de realizare.

Pe termen lung un rol important il joaca dezvoltarea capacitatii de a se descurca singuri. Incercati sa ii invatati pe cei mici cat mai multe lucruri, indiferent de timpul necesar. Evitati sa va aratati nerabdarea pe parcursul lectiilor si folositi mereu un ton pozitiv. Tricicletele Smart Trike au fost special create pentru a ajuta parintii in acest proces. Mersul pe bicicleta poate parea dificil, insa sistemul 5-in-1 urmareste fiecare etapa si sprijina dezvoltarea pe termen lung.

*Testul propus are doar o valoare orientativa, pentru determinarea caracterului si traiectoriei pe termen lung va recomandam consultatea unui psiholog.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *