Parintii si educatorii sunt primii care pot observa daca un copil este interesat de subiecte precum fizica, matematica, informatica, etc. Pentru a atinge performante maxime, acesti copii trebuie ajutati permanent.

Intr-un sistem educational in care copiii cu performante medii sunt adesea prioritatea educatorilor, cei cu rezultate optime sunt uneori neglijati. Insa, contrar asteptarilor, chiar si copii cu un IQ ridicat au nevoie de invatatori pentru a fi ajutati sa isi atinga potentialul. Ca rezultat, copiii care puteau obtine roluri importante pe parcusul vietii, ajung de regula in roluri mai putin importante.

S-a demonstrat ca un copil cu IQ ridicat nu isi poate atinge singur potentialul maxim, fara sa fie ajutat si indrumat de catre parinti sau cadre didactice. Parintii care observa potentialul copilului sunt sfatuiti sa le ofere teme din ce in ce mai dificile si cat mai dese pentru stimularea intelectuala.

Punctele forte dezvoltate se pot transforma in abilitati necesare pentru obtinerea succesului in domeniul dorit pe parcursul vietii. Smart Trike va recomanda sa utilizati teme sub forma jocurilor cat mai diversificate pentru dezvoltarea armonioasa a capacitatii intelectuale.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *